Abonnementsartikel

Hvorfor gøre tingene mere besværlige og bureaukratiske, end de er fagligt begrundede? I Australien er et enkelt årligt dyrlægebesøg omdrejningspunktet i samarbejdet mellem dyrlæge og husdyrproducent.

For mælkeproducent Gary Zweck i Blyth, Mid North, 130 kilometer nord for Adelaide i delstaten Sydaustralien, er det et omdrejningspunkt for produktiviteten i hans mælkeproduktion med 230 køer, at besætningen er sund. Det er der intet overraskende i, da det er ren logik for enhver mælkeproducent, hvad enten han befinder sig i Australien eller i Vestjylland. Men når det kommer til den indsats og de omkostninger, der fører til målet, er der en stor forskel i regnskabet hos mælkeproducenterne i henholdsvis Danmark og Australien.

Hvor den danske mælkeproducent bliver åndet i nakken af en besætningsdyrlæge og offentlige kontrolmyndigheder, opererer Gary Zweck med afsæt i sin egen dygtighed og erfaring og naturligvis også i et samarbejde med sin dyrlæge, men modsat i Danmark kommer dyrlægen ikke så ofte, at han næsten kan siges at være på lønningslisten.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.