Hos kartoffelavler Morten Petersen ved Hals står meterhøje lyse fyrretræskasser stablet som høje tårne. Intet afslører at kasserne indeholder tonsvis af små læggekartofler mellem 35-55 millimeter i størrelsen. Her er ingen lugt af jord eller kartofler, som man ellers kunne forvente hos en kartoffelavler, kun masser af frisk kølig luft.

Kartoflerne er lagt i april og høstet i august/september og langsomt kølet ned til omkring fire grader. Et luft- og kølesystem sikrer, at kartoflerne konstant bliver gennemluftet og afkølet. På den måde ligger kartoflerne i dvale og venter på, at det skal blive marts og forår, hvor de skal videre ud til avlerne og vokse sig store.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det første døgn er afgørende for tørringsprocessen og dermed afgørende for udbyttet.

Morten Petersen, kartoffelavler.

Gået i arv

At gro og avle læggekartofler er en hel videnskab med en lang række faste arbejdsgange fra små spirekartofler til høstede læggekartofler. Det kan avler Morten Petersen snakke med om. Han er 4. generation af avlere på gården Sønderheden ved landsbyen Ulsted uden for Hals. Her startede han selv produktion med tre ha kartofler tilbage i 1991. Siden er produktionen vokset til 120 ha læggekartofler. I alt ejer kartoffelavleren 400 ha, plus 100 ha forpagtet jord, mens kornsædskifter er forpagtet ud til naboejendom. Morten Petersen koncentrerer sig om sine kartofler.

Fri for sygdomme

Der er mange processer i kartoffeldyrkningen med op til fem håndteringer, men et af de vigtigste er at holde kartoflerne tørre og fri for fugt, der kan give et væld af sygdomme, hvor Fusarium er hovedfjenden. I år har høsten være rigtig god godt hjulpet af den tørre sommer.

- Det har været en nem høst i år, det har været rigtig godt kartoffelvejr, vi har dog måtte vande hele sommeren. En overgang havde vi tre vandingsanlæg kørende, fortæller Morten Petersen, mens han byder på kaffe ved sit køkkenbord, inden sin rundvisning i de store lader på Sønderheden.

Morten Petersen har normalt et gennemsnit på cirka 30 tons læggekartofler pr. ha, men i år har jordene givet 27 tons pr. ha. Lidt under gennemsnittet, men stadig et tilfredsstillende udbytte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det skyldes tørken, kartoflerne var mindre i denne sæson på grund af tørken og de høje temperaturer. Kartofler bryder sig ikke om temperaturer over 25 grader, forklarer avleren.

Morten Petersen har konstant otte til ti kartoffelsorter i spil på de 125 ha, hvor sorterne Kuras, Kardal, Supporter, Signum, Wotan og Avarna er de dominerende.

- Vi får vores opformeringsmateriale fra præbasis-avlere i Holland og Danmark, for at sikre, at kartoflerne er sygdomsfri. Vi forsøger hele tiden at afprøve nye sorter, for at opnå bedst mulig udbytte og dyrkningsegenskaber, fortæller han.

Fordeling af luft

Når læggekartoflerne er frilagte på jorden, får de lov til at ligge i et par timer for at tørre, herefter bliver de samlet op, sorteret for sten, jordknolde og moderkartofler, læsset i store kasser og kørt på lager til tørring. Nu starter en omfattende proces med 14 dage med sårheling, derefter langsom nedkøling, hvor temperaturen nedsænkes med en halv grad i døgnet til den ønskede temperatur på fire grader. Herefter ligger kartoflerne i dvale og spiringsprocessen stopper. De helt store kartofler bliver sorteret fra og kørt direkte til forarbejdningsfabrikken i Langholt.

Tilbage i 2005 købte Morten Petersen sit første VPL-System ventilations-, tørre- og nedkølingsanlæg fra hollandske Mooij Agro, og i forbindelse med nybyggeri af nye lagerhaller, investerede kartoffelavleren i 2017 i næste generation tørring- og kølingsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Systemet er det sidste nye, og jeg er rigtig godt tilfreds med min investering. Det sikrer mig en stabil produktion, hvor jeg kan stole på mit udbytte og dermed mine tal. Jeg købte VPL-Systemet lige inden den meget våde sommer i 2017, så jeg fik virkelig brug for tørring af høsten. Det første døgn er afgørende for tørringsprocessen og dermed afgørende for udbyttet, fortæller kartoffelavleren, der sammen med sin driftsleder, Thomas Jensen, driver produktionen.

I alt har Morten Petersen plads til 4200 tons kartofler i kasser på lager fordelt på tre haller.

Luften presses

Henrik Fuglsang er agent for hollandske Mooij Agro og har solgt ventilations- og tørringssystemet til kartoffelavler Morten Petersen. Systemet er døbt navnet Every-Air og dækker over, at systemet konstant presser luft gennem stablede kasser på lageret og sikrer stabil fordeling af luften i hele hallen, uanset om kartoffelkasserne står på gulvet eller tæt på loftet.

- Vores system er med hele vejen i alle faser fra tørring til nedkøling. Det kræver en lidt anden opbygning og håndtering af luften, men selvom systemet er en anelse dyrere end de traditionelle systemer, så er det langt lettere at håndtere og resultatet bliver langt bedre og mere stabilt for avleren, fortæller Henrik Fuglsang VPL-System.

Stor efterspørgsel

Morten Petersen oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel på kartofler til kartoffelmelsfabrikation. 80-90 procent går til eksport, hvor Østen er den helt store aftager. Kartoffelmel bliver brugt som ingrediens i blandt andet papir, medicinfremstilling, plastic, vingummi, fødevarer og meget andet. Der er i øjeblikket en stor produktudvikling i gang for at undersøge potentialet i kartoffelmel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan i øjeblikket ikke følge med efterspørgslen. Det virker som om, markedet er umætteligt. Alle rykker i mig for at øge produktionen, fortæller Morten Petersen.

Kartoffelavleren har leveringskontrakt med AKV Langholt, KMC i Brande, Karup og Toftlund, der formidler læggekartoflerne videre til avlerne.

I indhøstperioden beskæftiger gården cirka otte østarbejdere, der kører i pendulfart mellem marken og lagerhallerne med kartoffelkasser.

2018 har budt på en lang række investeringer i landbrugsmaskiner og andet udstyr på Sønderheden. Senest har Morten Petersen investeret i naboejendommen for at tilkøbe mere kartoffeljord til sin produktion for at imødekomme efterspørgslen.