De fleste landmænd kender efterhånden deres jord, når de har dyrket den nogle år i træk. Med næsten 22 års erfaring kender driftslederen på Kabbel Hovedgaard sin besøgstid i marken.

- Vi har 360 dage med blæsevejr og fem dage med storm, fortæller driftsleder Lars Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er ordet rettighed meget vigtigt for Lars Larsen. Jorden kan betegnes som plastisk ler og den skal håndteres korrekt for at få lavet et godt såbed.

- Vintersæden skal helst i jorden fra sidste uge i august og inden den 10. september. Det bliver tidligt koldt her om efteråret og sent varmt om foråret. Så vi skal have en god afgrøde inden vinter med et godt rodnet, så den kan klare sig igennem vinteren, fortæller han.

Lars Larsen har sine meninger om landbruget og den måde, myndigheder håndterer landbrugets situation i dag.

- Et eller andet sted er vi selv skyld i, hvor vi er nu. Vi har alt for længe været for passive, så jeg er rigtig glad for, at vi har fået Bæredygtigt Landbrug. Her har vi fået en forening, der tager kampen op og melder ud, udtaler han.

Hør mere om driftslederens holdning til vigtigheden af rettidighed, hans glæde ved at være landmand, holdning til politik og det at drive landbrug på kanten af Nissum Bredning i næste nummer af Agro, som udkommer den 11. april.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på www.agrologisk.dk

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.