Når man tilsætter levende gærceller i foderrationen, stimuleres bakteriefloraen og forgæringsmønstret i vommen til fordel for især de fiberomsættende og mælkesyrenedbrydende bakterier. Dermed opnås en bedre udnyttelse af foderets fiberfraktion (højere fodereffektivitet) og et sundere vommiljø (mindre mælkesyrebelastning). I sidste ende giver det et afkast i form af mere produktive og trivelige dyr.

Ved at kigge nærmere på køernes gødning kan den gavnlige effekt på foderomsætningen afsløres. Ved hjælp af gødningsskyl sammenlignes mængden af ufordøjede foderpartikler - partikelstørrelse over fem millimeter - i gødningen før og efter introduktionen af levende gærceller.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.