Lyt til artiklen:

Ny seks meter rotorharve fra Horsch

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Abonnementsartikel

Blandt de nyheder, som WekoAgro bragte med til Dansk Markdemo, er en Versa 6 SW - en ny seks meter rotorharve med integreret gødningsplacering.

Trods tørken er der glæde at spore fra den danske Horsch-importør WekoAgro, som blandt sine nyheder på Dansk Markdemo viste en seks meter rotorharve med integreret gødningsplacering.

- Vi har haft fire meter rotorharver, men nu kommer de i seks meter med gødningsplacering, fortæller produktspecialist Arne Gejl, WekoAgro.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han oplever, at der er et marked for rotorharver.

- De fleste bedrifter i dag har både plov og have, og gør lidt af det hele. Man lægger en intelligent pløjning ind i et pløjefrit system, og pløjer man fundblokke op om efteråret, så er det rotorharven. Den kommer an sjældent uden om, sigere han.

Han har også gode råd til, hvordan man udnytter gødningsplaceringen i forskellige situationer.

Versa 6 SW er udstyret med særskilt pakker foran med traktormønster og en kraftig pakkevalse på 63 centimeter, så den kan køre i sand, for selvom man har lerjord, har man ofte pletter med sand, og der skal rotorharven også kunne begå sig uden at doze. Det er vigtigt med jævne marker, siger Arne Gejl.