Lyt til artiklen:

Patteforsegling i ny farve

00:00
Hastighed: ???x
01:08

Abonnementsartikel

En patteforsegling tilsat blå farve fra Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics gør det nemmere at fjerne forseglingen efter goldperioden.

Patteforsegling i hvid er den klassiske løsning, når yveret skal restituere sig i goldperioden. Nu har Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics tænkt ud af boksen og lancerer en patteforsegling, Ubroseal Vet, der er blå.

Det skriver Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter kælvning, når patteforseglingen skal fjernes fysisk, er det en klar fordel, at forseglingen er blå. Kontrasten til den hvide mælk og til de hvide mælkefiltre gør det nemmere at kontrollere, at alle rester af produktet er kommet med ud, inden mælken leveres til mejeriet.

Ubroseal Vet har til formål at forebygge ny yverbetændelse gennem hele goldperioden. Produktet sprøjtes op i hver mælkekirtel. Den fysiske barriere forhindrer bakterier i at trænge ind og forebygger dermed yverbetændelse. Skulle der være mastitisklumper, adskiller de sig synligt fra den blå patteforsegling, som i øvrigt får sin farve fra indigotin, levnedsmiddelfarven E132.