200 deltagere og 40 oplægsholdere samles for at drøfte FN's bæredygtighedsmål og mejeriindustriens indsats- og udviklingsmuligheder.

"Dairy opportunities of tomorrow". Sådan lyder temaet for årets kongres, som følger efter seneste kongres i København i 2017. Den røde tråd gennem programmet i Malmø er et relevant udvalg af FN's udviklingsmål. Denne vinkel er valgt, fordi opfyldelse af FN's mål for bæredygtig udvikling og håndtering af klimakrisen er i centrum i rigtig mange sammenhænge. Den aktuelle debat kalder på en mejeriindustri, som også i fremtiden er en del af løsningen, når en voksende verdenspopulation skal ernæres med de værdifulde og essentielle næringsstoffer, som mejeriprodukter og mejeriprodukter bidrager med, skriver Danish Dairy & Food Industry i en pressemeddelelse.

Med mere end 40 internationale og anerkendte indlægsholdere, byder programmet på masser af inspiration og læring. Indledningsvist er der mulighed for at besøge Tetra Paks anlæg i Lund, hvilket efterfølges af to dages konference med en række præsentationer, en paneldebat mellem profiler fra mejeriindustrien, organisationer og leverandørindustri. Sidst men ikke mindst byder konferencen på næsten tredive præsentationer inden for seks underemner med cases, undersøgelser og ny viden, som kan vise vejen for morgendagens indsats i forhold til klimakrisen.

Kongressen bliver nr. 45 i rækken af nordiske mejerikongresser og er arrangeret i samarbejde mellem mejeriorganisationer i de nordiske lande. I 2020 fejrer de nordiske mejerikongresser endvidere 100-års jubilæum og understreger samtidigt den internationale udvikling i og med, at britiske Society of Dairy Technology har tilsluttet sig samarbejdet.