På scenen ved Patriotisk Selskabs Plantekonference 2020 i Odense holdt planteavlskonsulent Morten Eshøj oplæg om, hvordan græsudkrudtet skal bekæmpes i foråret. Rigtig mange opgaver blev ifølge ham ikke udført i efteråret. Derfor er det vigtigt at planlægge opfølgning på det i foråret, især med hensyn til ukrudtsbekæmpelse.

- Kom tidlig ud i foråret og giv den fuld gas, sagde han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kom tidlig ud i foråret og giv den fuld gas

Morten Eshøj

Han henviste til de marker, hvor der er høj risiko for græsukrudt, som ikke har kunne bekæmpes i efteråret. Og det er ifølge ham rigtig mange marker.

Græsukrudtet er i vækst, når jordtemperaturen kommer over seks grader, og når luften kommer over 10 grader.

- Når I er ude og behandle, så sørg for, at der ikke er nattefrost de efterfølgende 2-3 dage, så planterne ikke bliver skadet, sagde han.

Derudover er det en fordel at bruge vinklede dyser og tage ekstra meget vand med ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til kamp i marken

Mod rajgræs i hveden, der ikke er blevet behandlet i efteråret skal der ifølge planteavlskonsulenten behandles med 0,9 liter Cossack kombineret med 0,05 DFF og 0,5 liter olie. De resistente rævehaler og en del væselhaler kan behandles med 0,9 liter Atlantis med 0,05 DFF og 0,5 liter olie. To-tre uger efter kan man mod ny fremspiring give 110-220 gram Broadway med 0,5 liter PG26N.

Mod rævehaler i vinterbyggen anbefalede Morten Eshøj at der senest i stadie 30 skal bruges 1,0 liter Primera sammen med 0,15 liter sprede/klæbemiddel.