Hanesporen er et relativt uskrevet blad i den danske ukrudtshistorie. Det er først inden for de seneste 10-15 år, at den rigtig er blevet observeret, og især siden 2018 er der blevet mere opmærksomhed om den, da tørken, gav den plads og varme. Brian Søndergaard er grovfoderrådgiver i Velas og følger nøje hanesporens udbredelse og undersøger muligheder for bekæmpelse.

- Jo varmere forår, vi har, jo tidligere spirer den frem og giver problemer. 2018 var et skræmmeeksempel på optimale forhold for hanesporen med varmt vejr hele sæsonen. 2021 var dog også et billede på at hanesporen hurtig får fat, hvis foråret er koldt og majsen derfor er langsom i væksten, så den ikke fylder så meget, når varmen pludselig kommer, siger han.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.