I disse dage er stats- og regeringschefer fra hele verden samlet i Paris, hvor de endnu engang vil sætte sig til forhandlingsbordet for at drøfte en ny global klimaaftale. I den forbindelse er der også fokus på store danske virksomheders klimaambitioner og arbejde.

Ifølge global klima- og miljø direktør Jan Dalsgaard Johannesen fra Arla er det afgørende, at verdens ledere når frem til en ambitiøs og bindende aftale i Paris:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan nu konstatere, at klimaforandringer er en kendsgerning, som har store og alvorlige konsekvenser for den globale fødevareproduktion. Derfor håber vi på en ambitiøs og forpligtende klimaaftale, der kan skabe en retning for fremtidens fødevarevirksomheder og som herunder kan skabe gode rammevilkår for globale fødevareaktører som Arla, siger han.

25 procent inden 2020

Arla har i den forbindelse selv igangsat en 25 procent-ambition, som kort fortalt betyder, at organisationen vil reducere udledningen af drivhusgasser fra mejerier, emballage og transport med 25 procent inden år 2020. Jan Dalsggard Johannesen fortæller, hvilke initiativer, der praktisk talt skal være med til at fuldføre ambitionen:

- Nogle af de initiativer, der skal drive reduceringen af drivhusgasser frem mod år 2020 er blandt andet at skifte fra naturgas til biogas på vores mejerier, at vores chauffører så vidt muligt kører på grøn energi, eller ved at vi vælger en emballage med det lavest mulige klimaaftryk, siger han.

Bæredygtig fødevareforsyning

Allerede nu har Arla skåret 12 procent af virksomhedens samlede udledning af drivhusgasser, men med tidens globale klimaforandringer bliver det ifølge Jan Dalsgaard Johannesen tydeligt understreget, at Arla har en stor opgave i forhold til at skabe en bæredygtig fødevareproduktion, som er tilpasset til et klima i forandring.

Alt dette for at sikre at fremtidige generationer kan få den samme adgang til mejeriprodukter, som vi har i dag.