Mælkeprisen er helt i bund, og det betyder, at økonomien på de danske kvægbedrifter er presset til bristepunktet. Hos Landbrug & Fødevarer lyder følgende råd fra Peder Philipp, der er formand for L&F, Kvæg:

- Lige nu og her er der kun et at gøre. Det er at stoppe alle de omkostninger på bedriften, det overhovedet kan lade sig gøre at stoppe, uden at det går ud over produktionsapparatet - men det har de fleste jo allerede gjort. Desuden er det afgørende at få vurderet sin situation, hvor alvorlig den end er. Er der mulighed for at fortsætte, skal man afklare, hvad der skal til for at blive. Man må tage dialogen med banken, skriver han i en kommentar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Peder Philipp mener ikke, at løsningen på de lave mælkepriser er en form for politisk regulering af produktionen.

- Overordnet er det klart, at politisk regulering er noget, vi drøfter i L&F, Kvæg og i Landbrug & Fødevarer. Men hvis markedet skal reguleres, skal det som minimum være i hele EU. Samtidig må man spørge sig selv, hvilken effekt en regulering vil have på vores omkostninger. Vil det overhovedet hjælpe os? Vil en reguleringsmekanisme blive et mål eller selvmål, skriver han i en kommentar.

Kvægformanden understreger, at vi næppe kan løse problemet alene her i Danmark.

- Det er meget uheldigt, at kvoternes afvikling falder oveni et voldsomt prisfald. Og det er klart, at folk så spørger, om vi ikke burde have en form for regulering, når situationen er, som den er. Men den lave pris havde jo været der under alle omstændigheder - det havde kvoterne ikke ændret på. Vi taler jo om et verdensmarked - ikke bare vores lille hjørne af verden. Vi er nødt til at tilpasse os disse vilkår på sigt og være i stand til at håndtere en lav mælkepris. Men vi skal selvfølgelig have politikernes opbakning i form af rammevilkår på linje med vores europæiske kolleger, skriver Peder Philipp i en kommentar.