Abonnementsartikel

Der bliver noget at se på for publikum til DM i pløjning.

Forberedelserne til det store DM-stævne i pløjning er i fuld sving. Stævnet bliver afholdt den 23. og 24. oktober på Kragerup Gods på Vestsjælland. Her vil Birgitte Dinesen og Olav Ditlevsen vil være værter for stævnet.

I år vil der være lidt ekstra godt at se på for publikum, da DM-stævnet er blevet slået sammen med DM og NM i hestepløjning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det virker helt naturligt, at vi slår begge stævner sammen, når de begge ligger på Sjælland, siger Henrik Mikkelsen fra hestepløjerne.

De mange deltagere får god plads at boltre sig på, da Kragerup Gods har stillet et område på 70 hektar til rådighed for stævnet. I efteråret blev der sået hvede, og i den ene halvdel er der samtidig udlagt græs til brug for grønjordspløjning.

Stævnet bliver arrangeret af Danni Jensen, Jens Møller og Heine Olsen fra Roskildeegenes Landboungdom, Anders Hermansen fra Midt- og Vestsjællands Landboungdom, Rikke Bylov, der er regionsrådsformand i Landboungdom Øst samt Peter Kofod, der er pløje entusiast med erfaring fra flere DM stævner både som dommer og arrangør.

- Vi er en gruppe bestående af unge kræfter med masser af gåpåmod, samt folk der har mere erfaring, der tidligere har prøvet kræfter med DM i pløjning, DM i traktortræk, dyrskuer, høstfester og meget andet, siger Heine Olsen fra styregruppen bag DM i pløjning 2015.