For nylig blev "Hoegild - The Agro Innovation Company" præsenteret som ny virksomhed i landbrugsmaskinbranchen med en vision om at udvikle innovative løsninger, som kan forbedre lønsomheden i kvæglandbruget.

Allerede nu kan firmaets stifter, Johnny Høgild Pedersen, løfte sløret for næste trin i rækken af nyheder: en ny type blandesnegl til vertikale fuldfoderblandere,

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nyudviklede løsning vil give en hurtigere, mere effektiv opblanding og henvender sig derfor i særlig grad til de mælkeproducenter, som ønsker at følge den nye trend inden for fodring - det, som efterhånden er kendt som kompakt fuldfoder, udtaler Johnny Høgild Pedersen i en pressemeddelelse.

- Som leverandør af foderudstyr vil vi ikke pådutte mælkeproducenterne en bestemt fodringsstrategi. Om man satser på et luftigt og strukturrigt foder, eller man satser på kompakt foder, vil vi lade være op til den enkelte mælkeproducent. Vi vil til gengæld tilbyde forskellige løsninger, der tilgodeser den enkeltes valg af strategi, siger Johnny Høgild Pedersen.

Effektiv bevægelse

Med ændringer på knivplaceringer samt placering og antal af sneglevindinger skaber den nye snegletype ifølge Johnny Høgild en hurtigere og mere effektiv bevægelse i foderet. Den er samtidig højere, hvilket har den effekt, at foderet får mere bevægelse, også i toppen af de store blandekar, hvor en stor del af rumindholdet ligger i højden.

Sneglen bliver fremstillet i specielt højstyrkestål, som betyder, at den vil have længere levetid og dermed være billigere i drift.

- De første udgaver passer til blandere af mærket JF, men i de kommende måneder bliver de tilpasset flere mærker forklarer Johnny Høgild Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye type blandesnegl gennemgår i øjeblikket de sidste prototypetest, og vil være klar til salg og levering inden jul.

Temamøder

Blandesneglen vil sammen med flere nyheder blive vist frem i forbindelse med en række fodringsmøder, som afholdes flere steder i landet. Hoegild er arrangør og vært for møderne, som afholdes i dagene 25. - 27. november 2013.