Svineproduktionens konstante udvikling sætter nye krav og skaber til stadighed nye udfordringer i produktionen. Dog er effektiviteten i smågriseproduktionen stagneret, med effektivitetstal, der har flyttet sig marginalt over de sidste år på trods af genetisk fremgang, forbedrede staldsystemer, samt højere dyrevelfærd og pasning, skriver AB Neo i en pressemeddelelse.

AB Neo vil, som en ny spiller på markedet inden for specialfoder til smågrise, afhjælpe denne stagnering igennem videngenerering og -deling samt udvikling af sunde og ambitiøse produkter, der skal løfte smågriseproduktionen i Danmark. Foderkonceptet hedder Primary Diets og firmaets salgskonsulenter går i tæt samarbejde med griseproducenter for at sætte fokus på stalden og levere løsninger, der matcher den enkelte produktions behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne kombinere samspillet mellem foder af høj kvalitet med management og sundhed i stalden. Man kan sige, at vi arbejder lidt ud fra, at one size fits nobody. Det handler om at se behovet hos den enkelte. Vi har derfor en ambition om at blive en stærk samarbejdspartner for griseproducenter, der gerne vil løfte deres produktion til et højere niveau, fortæller Jørn Munch Madsen, Senior Technical Manager i AB Neo.

Produkterne kendes fra Agilia

Primary Diets er baseret på et europæisk samarbejde under AB Neo, der er en europæisk fusion med blandt andet den danske specialfoderproducent, Agilia og fodervirksomheder i Polen, England og Spanien.

Primary Diets fokuserer primært på produkter til fravænning. Løsningerne inkluderer blandt andet mælkeanlægget Pump'n'Grow, mælkeerstatningen DanMilk, proteinkilderne Cellpro og AlphaSoy, samt nyudviklede fuldfoderblandinger til smågriseproduktionen.

- I tråd med at vi vil levere vidensbaserede løsninger til svineproduktionen, vil vi også sikre en høj omstilling og udviklingshastighed i vores produkter og service. Som en del af et større europæisk samarbejde har vi mulighed for at benytte interne ressourcer og eksterne universiteter til at udvikle og analysere vores løsninger. Det sikrer, at kunder hos Primary Diets altid benytter løsninger, der indeholder den nyeste viden som kan sikre potentialet i besætningen, fortæller Jørn Munch Madsen.

Primary Diets forventer at lave op til 35 forsøg årligt, hvor man blandt andet vil teste zinkfri fodring og løsninger der ikke kræver receptpligtig medicin.