Weekenden den 6.-7. oktober står i vædderens tegn på Aubodevej 7 ved Holbæk. Søndag den 7. holder Gotlænderforeningen nemlig den årlige vædderauktion på stedet, og inden da vil der lørdag den 6. være både kropsbedømmelse og pelsbedømmelse. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Gotlænderforeningen i Danmark har en lang tradition for at bedømme sine dyr på pelskvalitet og krop. Gårdmønstringen er dels en hjælp for avleren til at udvælge de bedste avlsdyr til eget brug, men også til videresalg. De bedste vædderlam kan blive bedømt på landsbedømmelse, hvor det er en svensk rigsdommer, der bedømmer. Er kvaliteten i top, klippes vædder-lammene umiddelbart efter, så de kan nå at få en kort pels på 3,5 cm, inden de på det årlige træf endnu en gang bedømmes som nedklippede og vurderes af en kropsdommer. De sidste tre eksterne bedømmelser danner udgangspunkt for kåring af Årest Bedste Pelsvædder, Årets Bedste Nedklippede og Årets Kropsvædder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lammene bliver rangordnet efter point og udbydes på den årlige vædderauktion. Her kan man så købe avlsvæddere, der dels er fri for Maedi-Visna og ondartet klovsyge, og dels har en god pelskvalitet og en flot krop. Kropsbedømmelsen sker om lørdagen fra klokken 10 til 12, og pelsbedømmelsen nedklippet fra klokken 13 til 15.

I år vil der desuden som noget nyt være salg af voksne væddere op til 5-6 år.