Agromek byder i år på nye aktiviteter, som skal være med til at tiltrække flere besøgende og udbygge messens faglige niveau. På programmet står derfor to internationale seminarer; et om dansk svineproduktion og et om innovation i jordbrugsteknik.

- Vi vil gerne bygge noget mere faglighed ind i Agromek, og derfor tilbyder vi disse to seminarer i samarbejde med henholdsvis Videncenter for Svineproduktion og NJF, der er et netværk af forskere inden for jordbrug i Norden og de baltiske lande, fortæller Agromeks direktør Allan Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge seminarer holdes mandag den 24. november ? dagen inden Agromek åbner.

Overvældende interesse

- Der er tale om seminarer, hvor alle oplæg er på engelsk, og derfor henvender sig mindst lige så meget til udenlandske gæster som til danske, siger Allan Pedersen og peger på, at de både er for landmænd, rådgivere, forskere, studerende og de udstillende virksomheder.

- Interessen for seminarerne har været overvældende, og der er i alt over to hundrede tilmeldte, fortæller Allan Pedersen.

Blandt de andre aktiviteter på Agromek er gårdbesøg, som også er målrettet udenlandske gæster, der får lejlighed til at besøge en dansk kvæggård samt det store biogasanlæg Maabjerg Bioenergy ved Holstebro.

Desuden får Agromeks gæster mulighed for prøvekørsel af traktorer, gummihjulslæsser og redskabsbærer på en speciel udendørs testbane under kyndig vejledning.