Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Søg tilskud til efterafgrøder og en række alternativer

Af JOF - 25. jan. 2019 KL. 13:40

Fra den 1. februar er det muligt at søge tilskud til ordningen målrettet kvælstofregulering.

Når Tast selv-service åbner 1. februar kl. 7.00 kan du søge tilskud til efterafgrøder og en række alternativer, hvis du har marker i områder, hvor der er behov for at reducere kvælstofudvaskningen. Nogle områder åbnes dog først den 1. marts, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Tilskuddet per hektar efterafgrøde er 529 kroner Vælger du et alternativ, får du tilskud ud fra den miljøeffekt, det valgte alternativ har.

Du søger tilskud i Fællesskemaet. På ansøgningssiden vælger du, hvad du søger tilskud til. Når du vælger et alternativ, regner systemet automatisk ud, hvor mange ha efterafgrøder, det svarer til, og hvor meget du kan modtage i tilskud.

Så længe ansøgningsrunden er åben, kan du frit ændre dit valg af efterafgrøder eller alternativer. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke kan søge mere i tilskud, hvis alle ledige ha er søgt i dit ID15-område.

Prioriteringen af ansøgninger sker efter først-til-mølle inden for hvert ID15-område, hvor der er et indsatsbehov. Et ID15-område lukker for ansøgninger, når indsatsbehovet i området er nået. På den måde får du straks svar på, om du får tilskud til din indsats. Samtidig kan vi undgå, at der bliver søgt tilskud til flere ha efterafgrøder i et område, end der reelt set er behov for, skriver Landbrugsstyrelsen.

På ansøgningssiden i Fællesskemaet kan du se, hvor stort indsatsbehovet er i de områder, som du har marker i. Du kan også se, om der fortsat er ledige hektar at søge. Vær opmærksom på, at du først er sikret dine ansøgte hektar, når du har indsendt dit Fællesskema.

Du kan også trække en liste i Tast selv, som viser dig, hvor mange ha der er behov for i et område, og hvor mange ha du fortsat kan søge.

På landsbasis kan der søges tilskud til cirka 142.000 hektar.

Du kan stadig få et obligatorisk krav i 2019

Som i den tidligere ordning, målrettede efterafgrøder, kan du få et obligatorisk krav, hvis der ikke søges nok efterafgrøder eller alternativer i dit ID15-område. Du kan ikke få tilskud til det obligatoriske krav. Har du søgt tilskud i ansøgningsrunden, kan du fratrække disse hektar fra dit obligatoriske krav.

I visse områder, hvor indsatsbehovet er stort, kan du søge tilskud til mere end 25 procent af efterafgrødegrundarealet i den frivillige del. Hvis vi når 25 procent i den frivillige runde, vil der ikke komme et obligatorisk krav i disse områder i 2019. Det overskydende behov vil blive udskudt til 2020.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame