Liberal Alliance er klar til at arbejde for bedre vilkår for dansk landbrug. Det fastslog den politiske leder, Anders Samuelsen, da organisationen Bæredygtigt Landbrug fredag eftermiddag holdt medlemsmøde på Sjælland.

- Jeg tager gerne handsken op for at skaffe dansk landbrug langt bedre rammevilkår. Vi kæmper hver eneste dag for landbruget, og det vil Liberal Alliance også fortsætte med i fremtiden, sagde Liberal Alliance ifølge Bæredygtigt Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brug for hinanden

Anders Samuelsen er klar til at tage debatten med både miljø- og fødevareminister, men de faglige argumenter skal holde.

- Det er derfor, jeg har brug for jer, og I har brug for mig, sagde Anders Samuelsen.

- Politikerne på Christiansborg er godt klar over, at den er gal med den nuværende økonomiske udvikling i Danmark. Men det store problem er, at selv om landbruget uden videre kan medvirke til at skabe mere vækst og arbejdspladser, så er medlemmerne i erhvervet forholdsvis få, og derfor er der ikke særligt mange stemmer at hente her, sagde Anders Samuelsen, som tilføjede, at politikerne omvendt er meget fokuseret på de danskere, der er på overførselsindkomst, fordi de udgør en stor gruppe - også vælgermæssigt.

- Problemet er bare, at de her mennesker nyder uden at yde, og det skaffer som bekendt ikke mange kroner i statskassen, sagde han.

Svært at trænge igennem

Anders Samuelsen er sikker på, at politikerne bliver mere lydhøre hen ad vejen, når de får saglige og faglige informationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Desværre er det meget svært at trænge igennem med budskabet om, at det Danmark først og fremmest har brug for er vækst og nye arbejdspladser. Derfor vil vi i Liberal Alliance gerne have et så godt og tæt samarbejde med landbruget, som overhovedet muligt, fordi vi kan se, at landbruget i høj grad kan være med til at sætte skub i dansk økonomi, som har stået i stampe i alt for lang tid", sagde Anders Samuelsen på medlemsmødet i Bæredygtigt Landbrug.

Organisationen har godt 4000 medlemmer og holdt medlemsmøder i Sønderjylland og på Midtsjælland torsdag og fredag.