Naturli' Foods har med indgangen i det nye år lanceret et 100 procent plantebaseret alternativ til kyllingekød, skriver Food Supply DK.

- Engang troede mange, at hakkedrenge kun kunne komme fra en ko. Hos os var der ingen hellige køer i forhold til at gøre noget godt for miljøet, så vi kom med plantefarsen. På samme måde vil vi gerne vise plantevejen ved at udfordre kyllingen med produktet Pipfri, som er lavet på danske ærter og kan bruges på helt samme måde som kyllingestykker i alle mulige retter, siger Henrik Lund, direktør i Naturli' Foods.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har arbejdet rigtigt meget med råvarer, konsistens og smag, så Pipfri også med hensyn til smag og tekstur rammer plet, tilføjer han.

Ifølge Food Supply DK forventer Henrik Lund, at Pipfri kommer til at tage tre procent. af markedet for kyllingekød - et marked, som er på godt 35.000 tons fjerkræ i Danmark. Direktøren forventer også, at Pipfri har potentiale til at blive en stor eksportsucces.

Produktet landede i går i køledisken hos alle landets godt 300 Rema 1000-butikker.