Det er yderst positivt og velvagt at miljø- og fødevareministeren har udnævnt direktør for Friland, Henrik Biilmann, som formand for et nyt Økologisk Erhvervsteam, der skal sikre vækst for økologien. Det mener formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Hans Erik Jørgensen, der ser frem til et kommende samarbejde.

Dansk økologi buldrer fremad, der er gang i eksporten og flere landmænd vil gerne lægge om til økologi. For at understøtte den udvikling og sikre de bedst mulige betingelser for at økologien kan leve op til den store efterspørgsel, så har miljø- og fødevareministeren valgt at sammensætte et økologisk erhvervsteam. Til at lede det team har ministeren valgt Henrik Biilmann, direktør for Friland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi ser frem til det arbejde der venter forude i det økologiske erhvervsteam,

Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer,

Stærkt valg

Et godt valg, mener Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

-Det er et rigtig godt signal fra ministeriet, at de har valgt Henrik Biilmann som er ansvarlig for at sælge rigtig mange kilo økologisk kød hver eneste dag ? både i Danmark og udlandet. Lige nu lægger mange landmænd om til økologi og derfor er det vigtigt at vi har fokus på afsætningen, så de kan få solgt deres varer.

-Henrik Biilmann har et stort kendskab til de udfordringer der gælder, når man skal fremme økologien på markedsvilkår og vi ved fra hans indsats i L&F´s virksomhedsforum for økologi, at han er meget engageret i at være med til at sikre fremdrift for økologien i Danmark, siger Hans Erik Jørgensen.

Visioner og initiativ

Det nye økologiske erhvervsteam skal komme med konkrete visioner og anbefalinger til initiativer, der kan styrke en konkurrencedygtig og markedsdrevet økologisektor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at få processen i gang afholder Miljø- og Fødevareministeriet et økologisk rundbordsarrangement, hvor en bred skare af repræsentanter fra økologisektoren vil deltage. Herefter vil det økologiske erhvervsteam blive nedsat og det konkrete arbejde begynde. En proces Hans Erik Jørgensen glæder sig.

-Vi ser frem til det arbejde der venter forude i det økologiske erhvervsteam, siger han.