Diecis knækstyrede teleskoplæsser Agri Pivot får sin debut på en dansk messe ved Agromek 2014.

- Når du vælger en Dieci teleskoplæsser har du alle muligheder for at erhverve dig en maskine, der er specifikt sammensat til netop dine behov samtidig med, at du også har mulighed for at anvende et stort antal redskaber, der tæller bl.a. en 4-i-1 skovl, greb, pallegafler, kornskovl, wraptang og mandskabskurv uden støtteben, siger Martin Jensen, salgschef.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop sidstnævnte redskab er ret så enestående for redskabsudstyr til teleskoplæssere både for Dieci, men også i det hele taget fortæller Martin Jensen:

- Mandsskabskurven er unik, da der oftest skal støtteben til for at regulativer og sikkerhed overholdes, men her har Dieci altså formået at udforme en mandskabskurv, hvor dette ikke er nødvendigt, idet producenten har søgt om en særlig tilladelse hertil, således konstruktionen stadig overholder de nødvendige sikkerhedsreglementer.

Fokus på landbrug

For at gøre landbrugslinjen endnu stærkere og give landbruget endnu flere muligheder, har Dieci frembragt Agri Pivot. Den har eksisteret siden 2011, men aldrig rigtig fundet vej til det danske marked. Det vil Avant Danmark lave om på nu.

- Agri Pivot bringer Diecis sortiment af teleskoplæssere til landbruget op på et nyt niveau, der giver endnu flere muligheder samt et frisk pust og nyt bud på en knækstyret teleskoplæsser til kvægavlere, mælkeproducenter, planteavlere, hesteopdrættere m.fl. Dermed er Diecis Agri-line også fuldt ud konkurrencedygtig i forhold til det øvrige udvalg af teleskoplæssere på markedet, siger Martin Jensen.

Fire modeller

Agri Pivot tæller fire modeller hvoraf den største, Agri Pivot T70, strækker sig op i fem meter, har en løftekapacitet på 3000 kg, 115 hestekræfter og en maks kørehastighed på 40 km/t.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forhold til de øvrige teleskoplæssere fra Dieci, er Agri Pivot endnu lettere at manøvrere med, slider mindre på dækkene og har to styrecylindere, der gør den til en utrolig kraftig, stærk og ikke mindst konkurrencedygtig læsser i sin klasse. På Agromek vil de besøgende kunne møde Agri Pivot T60, der løfter op til 2250 kg, strækker sig op i 4,72 meter, har en kørehastighed på 40 km/t og en 75 hk Yanmar motor.

Om forskellen på Diecis knækstyrede model og andre teleskoplæssere siger Martin Jensen:

- Agri Pivot løfter højere end konkurrenterne, render hurtigere og har et stift knækled uden behov for en låsemekanisme. Derudover har Agri Pivot to styrecylindere, hvilket gør den kraftigere og stærkere at dreje med.

Til Agromek fremvises Dieci teleskoplæsserne side om side med Avant minilæsserne på Avant Danmarks indendørs stand, men de gule teleskoplæssere har også fået deres helt egen stand ved indgangen til Hal C, hvor Avant Danmark fremviser udvalgte modeller fra Diecis Agri-line.