Siden den kinesiske erhvervsmand Pat Wong begyndte sit vestjyske minkeventyr, har han tabt mere end 60 millioner kroner. Selskabet hedder UKF Denmark A/S og består af 12 farme. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Direktøren for virksomheden John Eggert, har fra udgangen af juli valgt at sige op i en alder af 65 år, da han ønsker mere fritid. Han har selv et bud på, hvorfor det er gået så skidt for forretningen over de seneste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er klart, når man får 213 kroner pr. skind, som vi fik på sidste auktion, men vores produktionspris er 268 kroner pr. skind, så er det lige meget, hvor dygtig du er, så kan du ikke tjene penge, siger John Eggert til Dagbladet Holstebro og tilføjer:

- Grunden til, at vores 2017-regnskab ser så forfærdeligt ud, er jo, at vi har afskrivninger for godt 10 millioner kroner, fordi det hele blev på ingen tid.

Det er ikke til at vide, hvor længe den kinesiske investor har tænkt sig at blive ved, hvis virksomheden bliver ved med at bløde penge.

- Har han penge, så kan han fortsætte, hvis han vil. Om han vil, og om han vil med fuld styrke, ved jeg ikke. Men han kan, siger formanden for Dansk Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen til Dagbladet Holstebro.

Det har tidligere en rigtig god forretning at have mink. I årerne 2011-13 var det muligt at få 612 kroner pr. skind, så minkavleren stod med en stor portion penge, når alle udgifter var betalt. Sådan er det ikke længere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var rigtig godt at have mink. Verdenspriserne steg til det dobbelte, og det giver næsten altid tømmermænd, når mængden fordobles. Hvis produktionen af tomater steg til det dobbelte, så kunne Bilka nok heller ikke sælge dem, men tomater rådner i løbet af 14 dage, og så kan man sælge nogle nye. Det gør minkskind ikke. De holder i rigtig mange år, siger Tage Pedersen til Dagbladet Holstebro.