Mikkel Christiansen og Martin Sørensen, begge udlært i 2014 hos Thy Traktor & Maskinservice, har hver fået et af de eftertragtede jubilæumslegater fra Dansk Maskinhandlerforening for deres faglige og sociale kompetencer.

Det er første gang, at det er sket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i dag fornøjelsen af at kunne tildele to jubilæumslegater her hos jer i Thy Traktor & Maskinservice. Og I skal vide, at det har Dansk Maskinhandlerforening ikke gjort nogensinde tidligere, konstaterede Erik Hundahl, medlem af brancheforeningens bestyrelse.

Han havde æren af at holde en lille, uhøjtidelig tale i kantinen hos maskinforretningen med hjemsted lidt vest for Thisted.

Her skulle han overrække de to eftertragtede jubilæumslegater fra Dansk Maskinhandlerforening, der uddeles til nyuddannede landbrugsmaskinmekanikere.

Mikkel Christiansen og Martin Sørensen blev udlært i 2014 - Mikkel den 28. marts og Martin den 29. august.

I dagens anledning var direktør for Dansk Maskinhandlerforening, Klaus Nissen, også mødt frem med et par diplomer, et par meget store checks og et par kuverter med mindre checks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faglighed

Kunderne hos medlemmerne af Dansk Maskinhandlerforening forventer en god service.

- Vores medlemmer gør en dyd ud af at leve op til det, der kræves af en professionel standard.

- I dagligdagen møder kunderne først og fremmest medarbejderne, og det gælder ikke mindst landbrugsmaskinmekanikerne.

- Blandt andet derfor uddeler vi vores jubilæumslegater, som skal sætte fokus på, at medarbejderne på værkstederne gør deres bedste for at leve op til en høj standard, fastslår Klaus Nissen.

Men for at blive tildelt et jubilæumslegat skal der noget mere til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi giver det kun til dem, der både er dygtige, og som er gode, engagerede kollegaer, der forstår at behandle kunderne godt, pointerede Erik Hundahl i sin tale.

Ud over Mikkel Christiansen og Martin Sørensen var indehaver Kurt Bliksted og hans hustru, Mona, også med ved den lille ceremoni.

Fag med muligheder

Mikkel Christiansen er opvokset på et hobbylandbrug, og hans interesse for faget blev vakt her.

- Jeg ville gerne kunne lave min fars traktor og desuden køre med den, fortæller han. Nu kan han sagtens reparere traktorer, mejetærskere og mange andre landbrugsmaskiner.

- I min læretid på fire år har jeg også lavet meget smedearbejde og været med til at opstille anlæg til intern transport af korn plus meget andet, siger han. For ham er det netop alsidigheden og de gode muligheder, uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker giver, der er vigtigst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Martin Sørensen var først to år i lære hos HN Maskiner, hvor han fik en uddannelse til materielmekaniker med fokus på service og reparation af have- og parkmaskiner. Da han var færdig med sin værnepligt, ville han gerne udbygge denne uddannelse.

- Så jeg tog to år mere for at blive landbrugsmaskinmekaniker, forklarer han. Han har også lavet en masse forskelligt i sin tid hos Kurt og Mona Bliksted, der ejer og står for den daglige drift af Thy Traktor & Maskinservice.

Jubilæumslegatet fra Dansk Maskinhandlerforening kan ikke søges og der uddeles kun få portioner hvert år til nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere.

For at få hæderen skal man indstilles af en maskinforretning, som er medlem af Dansk Maskinhandlerforening.

Ud over hæderen i form af et diplom for jubilæumslegatet får hver af modtagerne også en check på 5.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jubilæumslegatet administreres og er grundlagt af Dansk Maskinhandlerforening.