Haderslev Kommune er blevet underkendt af Miljø- og Fødevareklagenævnet, der har ophævet kommunens tilladelse til at Benny Bondes to sønner Kristian Lyhne Bonde og Jes Lyhne Bonde kan opføre en stor økologisk hønsefarm på Erlevvej i Haderslev, skriver jv.dk.

. Benny Bonde erklærede sig inhabil, da sønnernes ansøgning i sin tid blev behandlet i Udvalget for Plan og Miljø, hvor han sidder som formand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

Det er Jes og Kristian Lyhne Bonde også ligeglade med, for de har for længst droppet hønsefarms-projektet, fortæller Jes Lyhne Bonde til avisen.

- Vi har egentligt lagt det projekt i bero for længe siden, for markedet for økologiske høns er ikke så attraktivt længere rent økonomisk.

Men hvorfor søgte I så om lov til at opføre hønsefarmen spørger jv.dk?

- Med de lange sagsbehandlinger er man jo nødt til at være lidt på forkant. Under forløbet, kunne vi se, at det ikke var så attraktivt alligevel, så skulle vi få tilladelsen ville vi ikke bruge den alligevel. Vi har faktisk ikke spekuleret mere på det i halvandet år, fortæller Jes Lyhne Bonde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Benny Bonde har i dag overgivet sit livsværk til sine to sønner.

Jes Lyhne Bonde afviser, at skrotningen af hønsefarms-projektet har noget at gøre med faderens igangværende salg af 39 byggegrunde på Erlevvej - cirka en halv kilometer fra den mark, hvor hønsefarmen skulle være opført.

- Hvis man var lidt objektiv, ville man vide, at den hønsefarm kun berører Kristian og jeg. Det ville være dumt af os at lave et projekt, der ville arbejde imod et andet projekt, så selvfølgelig har vi styr på lugtgener og trafik. Ellers ville vi ikke have lavet projektet, siger han.