Rådgivningscentret Heden & Fjorden er udtaget til Danmarksmesterskabet i app-udvikling som foregår på Silkeborg Business College den 22.-23. september. Rådgivningscenteret deltager med en app, som landmanden skal kunne bruge i marken.

- App'en skal være et registreringsværktøj til landmanden. Registreringen foregår ved, at man fra traktoren kan registrere placeringen af ukrudt, eksempelvis flyvehavre eller tidsler, med sin smartphone. Med et enkelt billede kan landmanden året efter ud fra gps-koordinater og fotogenkendelse vise, hvor de forskellige ukrudtsklynger har været. Det vil lette landmandens arbejde i forhold til ukrudtsbekæmpelse, siger Lene Mathiasen, planterådgiver i Heden & Fjorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangementet Appy Days er et Danmarksmesterskab i app-udvikling, hvor virksomheder bliver tilknyttet et team af professionelle udviklere, grafikere og forretningsudviklere, som dyster om at udvikle årets bedste app.

10 er udvalgt

Kun 10 virksomheder slap gennem nåleøjet og deltager i Appy Days 2014. I år er modstanderne blandt andre ARoS, HedeDanmark og WWF.

Kristian Goul, projektchef i Salg & Udvikling hos Heden & Fjorden, deltager i mesterskabet og skal præsentere Heden & Fjordens idé for deltagerne.

- Vi håber selvfølgelig at komme langt i mesterskabet og kunne udvikle en app, der kan hjælpe vores kunder i deres markarbejde, siger Kristian Ø. Goul.

Appy Days afholdes af IT-forum, Århus.