Det russiske stop for import af fødevarer fra EU og faldende verdensmarkedspriser gør den økonomiske situation for en gruppe af landmænd meget alvorlig.

Det viser blandt andet den netop offentliggjorte indkomstprognose, der særligt for svine- og mælkeproducenter er trist læsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henrik Damgren, formand for DLBR-bestyrelsen og direktør i Lemvigegnens Landboforening understreger, at landbrugsrådgivningen arbejder hårdt for at finde løsninger, der kan sikre, at langt de fleste landmænd får mulighed for at drive deres bedrifter videre.

- En del af vores kunder står lige nu i en svær situation, som i høj grad er forårsaget af de internationale konjunkturer. Langt de fleste er veldrevne bedrifter, der på sigt vil kunne blive lønsomme forretninger.

I DLBR-virksomhederne har vi derfor en stor opgave i at hjælpe landmændene, så de får mulighed for at fortsætte som selvstændige, siger Henrik Damgren.

Han peger på, at det bør være en fælles interesse for landbrug, banker og staten at sikre, at de mest trængte landbrug får mulighed for at overleve.

- Nogle landmænd har brug for en ekstra håndsrækning i den her ekstraordinære situation, som ingen kunne forudse og forberede sig på. I rådgivningen gør vi alt for at hjælpe landmændene til at trimme produktionen, både fagligt og økonomisk. Får vi et positivt medspil fra bankerne og eventuelt en hjælpende hånd fra staten i form af bedre rammevilkår, så vil vi kunne få langt de fleste bedrifter helskindet gennem krisen, siger Henrik Damgren.