Danmarks nye fødevareportal, "freshfoodpeople.dk", er en fælles internetbutik for nicheproducenter fra danske fødevareproducenter.

I butikken kan man bestille friske fødevarer af høj kvalitet fra individuelle landmænd og andre fødevareproducenter, og få varerne leveret direkte hjemme ved hoveddøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Chefkonsulent Per Spleth fra rådgivningsvirksomheden Videncentret for Landbrug i Aarhus har bidraget aktivt til at udvælge nogle af de producenter, som er med på " freshfoodpeople.dk":

- Vi arbejder målrettet med at udvikle nye afsætningskanaler for blandet andet oksekød fra naturpleje. "Freshfoodpeople.dk" åbner for det liv, som findes ude på landet, på en ny og let forståelig måde og gør det levende for forbrugerne, fortæller Per Spleth.

Åbner stalddøren

Portalen åbner stalddøren og fortæller historien om livet hos fødevareproducenter som satser på høj kvalitet, naturpleje, dyrevelfærd og bæredygtighed:

- Vi giver forbrugerne adgang til nicheprodukter inden for produktgrupper som oksekød, lam og fisk. De fleste af vores produkter har hidtil kun været tilgængelige i gårdbutikker eller fra fiskerne ved kajen på havnen. De produkter kan nu købes online. I dag er det sådan, at nogle af de bedste landbrugsprodukter forsvinder ind i mængden af standardprodukter. Det er en skam. Med "freshfoodpeople.dk" får forbrugerne nu mulighed for at møde personerne, dyrene og landskabet, hvorfra det, de spiser, kommer. Mødet er ikke kun tekst og billeder, men også helt personligt, når de færdes ude i sommerlandet, siger Christian Christensen, der er direktør i Fresh Food People ApS.

Opstart

På freshfoodpeople.dk kan forbrugeren eksempelvis købe oksekød fra Taasinge og lam fra den jyske hede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Producenterne betaler et opstartsgebyr, som forhandles individuelt, for at være med på portalen til dækning af markedsføring.

Derudover betales et mindre årligt markedsføringsbidrag. Producenten kender sine omkostninger og får direkte adgang til forbrugerne uden selv at skulle investere i markedsføring og vedligeholdelse af internetbutik og hjemmeside.

Lever naturligt

En af de landmænd, der har valgt at afsætte produkter via freshfoodpeople.dk, er lammeproducent Sven Joensen fra Herning:

- Jeg vil gerne vise, at der findes et andet landbrug end det, man kender fra TV. Mine får går ude hele året. De lever helt naturligt. De lever som får altid har levet, og de bestemmer selv, hvad de vil spise af urterne og andre planter herude på heden. Derfor producerer fårene noget rigtigt fint kød, siger han.

Christian Christensen understreger, at forbrugerne med portalen får "en helt enestående mulighed for at vælge fødevarer, som er produceret ud fra bæredygtige principper og med fokus på dyrevelfærd, kvalitet og etik."