Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danske råvarer med til VM for kokke i Frankrig

Af MAN - 30. jan. 2019 KL. 11:00

Mange landmænd har et tæt samarbejde med toprestaturanter om at levere råvarer. Nu kommer de danske råvarer på verdenskortet til verdensmesterskabet for kokke i Lyon.

Når kok Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel skal repræsentere Danmark ved Bocuse d'Or, der er det uofficielle verdensmesterskab for kokke i Lyon i Frankrig i denne uge, er der stor opbakning til ham fra Landbrug & Fødevarer. Konkurrencen er nemlig med til at sætte fokus på danske fødevarer.

- De danske landmænd har et sublimt samarbejde med mange af de toprestauranter, vi er så stolte af i Danmark. Danske kokke er med til at placere Danmark på verdenskortet som et land i gastronomisk topklasse. Derfor støtter landbruget selvfølgelig også den danske deltagelse i Bocuse d'Or, siger Anne Lawaetz Arhnung, der er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Siden Kenneth Toft-Hansen vandt den danske udtagelseskonkurrence til Bocuse d'Or i 2017, har han senest vundet bronze ved det uofficielle europamesterskab for kokke, Bocuse d'Or Europe, i juni sidste år.

Hård træning

Under træningen op til konkurrencen har Kenneth Toft-Hansen arbejdet med masser af gode, danske grøntsager, blandt andet fra Ingwersen Frugt i Taastrup, Kiselgården ved Holbæk og Søren Wiuff fra Gislinge ved Lammefjorden. Derudover er der også skaldyr fra blandt andet Hanstholm, produkter fra Naturmælk i Tinglev i Sønderjylland og Thise Mejeri fra Skive, på menuen, når mesterkokken går i gang i køkkenet.

- Fordi finalen finder sted i januar, er især fadretten inspireret af vinterhalvårets råvarer, og der indgår derfor blandt andet rødbeder, knoldselleri, løg og svampe. Det er et krav fra konkurrencens side, at fadretten skal have et nationalt islæt, og det bliver både afspejlet i råvarerne, men også i teknikker og i brugen af danske specialiteter som fx rygeost og Vesterhavsost, siger Mette Jasper Gammicchia, der er afdelingsleder for afsætning, ernæring & markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

Den bedste smag

Hovedpersonen selv, Kenneth Toft-Hansen, har brugt måneder på at skabe retterne.

- Retterne, vi præsenterer ved Bocuse d'Or, skal imponere visuelt og vise, at jeg og de andre kokke mestrer avancerede teknikker. Og så skal de bare smage godt. Det er en balance at få den bedste smag frem i råvarerne, uden at det bliver for bearbejdet, selvom jeg som kok har brugt måneder på at skabe retterne, siger Kenneth Toft-Hansen.

Den danske kok, der til daglig driver Svinkløv Badehotel, vandt i 2014 sølv ved de uofficielle europamesterskaber. Ved det efterfølgende VM i 2015 blev det til en sjetteplads. Senest har han vundet bronze ved EM i juni sidste år.

Ved det sidste verdensmesterskab i 2017 var det Morten Falk, der repræsenterede Danmark. Det blev dengang til en tiendeplads.

Rasmus Kofoed vandt i 2011 Bocuse d'Or som den første og hidtil eneste dansker nogensinde.

Kofoed var både ved EM i juni og nu ved VM med som træner for Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame