En ny dansk kaffefarm har set dagens lys i bøgeskoven i Skanderborg, hvor Smukfest i disse dage gør klar til årets festival. Ifølge Peter Larsen Kaffe, der står bag den nye kaffefarm, er det den første af sin slags i hele Nordeuropa.

Det skriver Tv2Østjylland. Farmen skal bruges til at eksperimentere med, hvordan mere af kaffeplanten kan udnyttes i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I dag høster man bærrene, og ud af bærrene adskiller man bønnerne. Det er en meget lille del af planten, man anvender i dag, siger udviklings- og kommunikationschef ved Peter Larsen Kaffe Lars Aaen Thøgersen til stationen og fortsætter.

- Planten besidder et kæmpe stort potentiale med alt lige fra frugtkødet til bladene og også det, der kommer ud, når vi er færdig med at brygge kaffen, altså grumset. Alle de her ingredienser skaber en biomasse, som har et stort potentiale, vi kan arbejde med.

Han understreger dog,at firmaet er klar over, at Danmark ikke bliver en af de førende producenter

- Vi bliver ikke selvforsynende på kaffe fra Danmark, men vi håber da, at vi kan have 50 til 100 og måske 200 træer. Så vil vi kunne lave en lille eksklusiv linje af kaffeprodukter fra Danmark, siger Lars Aeen Thøgersen til Tv2Østjylland.

Peter Larsen Kaffe står sammen med Videncenter for fødevareudvikling, TagTomat og Smukfest bag kaffefarmen, der ligger i Skovlunden tæt ved festivalspladsen i Skanderborg.