Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danish Agro og svensk partner etablerer stor fælles kornterminal i Sverige

Af mbl - 9. nov. 2017 KL. 14:11

Danish Agro etablerer en kornterminal, med en kapacitet på cirka 100.00 tons.

Danish Agros svenske datterselskab Swedish Agro og Kristianstadsortens Lagerhusförening (KLF) har netop indgået aftale om etablering af fælles kornterminal i Åhus. Med aftalen etableres et fælles 50/50 ejet selskab, Swedish Grain Terminal AB, der overtager KLFs eksisterende aktiviteter i Åhus og som udvider kapaciteten i Åhus fra cirka 50.000 ton til cirka 100.000 ton. Byggeriet forventes, at stå færdigt inden høsten i 2019.

Koncernchef i Danish Agro koncernen, Henning Haahr, glæder sig over aftalen, der ikke kun vil gavne de to selskaber, men også de svenske landmænd.

- Swedish Agro har en klar strategi, der blandt andet skal sikre værdi for landmanden gennem effektiv infrastruktur og flere eksportmuligheder. Aftalen med KLF sikrer netop yderligere havne- og lagerfaciliteter i et stærkt landbrugsområde. Det øger ikke alene de to selskabers konkurrencekraft men også den generelle konkurrence på det svenske marked til gavn for de svenske landmænd. Vi er glade for den åbne og tillidsfulde dialog med KLF, der ligger til grund for denne aftale, siger han, og fortsætter:

- Havnen i Åhus er af stor strategisk betydning for både KLF og os, og den har et potentiale, som vi nu får fuldt udnyttet gennem aftalen. Den fælles investering er et udtryk for økonomisk ansvarlighed og den sikrer, at vi nu kan bygge de mest effektive, moderne og fleksible faciliteter til gavn for selskaberne og de svenske landmænd. Vi ser frem til, at komme i gang med byggeriet, siger han.

Swedish Agro og KLF har i mange år haft et tæt samarbejde om indkøb af gødning og planteværn via DLA Agro Sverige. Swedish Agro beskæftiger 137 medarbejdere og har hovedsæde i Kalmar. KLF beskæftiger 30 medarbejdere og har hovedsæde i Kristianstad.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame