Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dakofo er ikke enig i rapport fra Verdens Skove

Af JOF - 11. okt. 2018 KL. 11:00

Verdens Skove kritiserer den danske foderbranche, men Dakofo er uenig i kritikken.

Den danske foderbranche er med helt fremme, når det gælder bæredygtigt protein, oplyser Dakofo, Dansk Korn og Foder, i en pressemeddelelse.

Foderbranchen i Danmark leverer foder til den danske husdyrproduktion. I tillæg til de foderråvarer, der produceres i Danmark, importeres en stor del af proteinfoderråvarerne fra forskellige verdensdele. Dette skyldes blandt andet, at de klimatiske forhold fører til, at man i lande som USA, Brasilien og Argentina producerer meget soja, mens vi i Europa har større produktion af kornafgrøder. Dette betyder, at branchen i Danmark endnu ikke er i en situation, hvor import af foderprotein kan undværes, skriver Dakofo i pressemeddelelsen.

Den danske import af sojaskrå til husdyrproduktion bliver i en rapport af Verdens Skove kritiseret. Rapporten fortæller at sojaproduktionen i Argentina medfører afskovning og skader i lokalbefolkningen. Verdens Skove mener ikke, at de danske sojaimportører stiller høje nok krav til leverandørerne, og at der ikke er styr på Danmarks leverandørkæder.

Dakofo oplyser i pressemeddelelsen, at de ikke er enige i rapporten. Ifølge Dakofo er rapporten unuanceret og afspejler ikke forholdene, som de er i dag, da den danske foderbranche stiller krav til sine leverandører af soja. Blandt andet gennemindkøbskriterierne og 'Supplier Code of Conduct' som omfatter er en lang række strenge krav, for eksempel om afskovning, korrekt håndtering af sprøjtemidler, god landbrugspraksis, arbejdstagerrettigheder, lokalbefolkningen og sundhed.

Dakofo mener, det er i strid med fakta, at der den seneste tid er blevet fremført, at foderbranchen ikke stiller krav til sine leverandører. Branchen arbejder tværtimod på både nationalt og europæisk niveau for at hæve standarden. Blandt andet deltager Dakofo aktivt i at udarbejde fælles EU-guidelines for bæredygtig sojaimport.

Foderbranchen har meget fokus på innovation i forhold til at forsyne den danske husdyrproduktion med foder. Dette gælder også proteinforsyningen, hvor der arbejdes på finde nye proteinfoderråvarer som både kan konkurrere på ernæringsegenskaber og pris. Det er både egentlige proteinafgrøder og nye spændende muligheder med biorafinering af græs, samt eksempelvis forarbejdning af søstjerner til foderformål, oplyses der i pressemeddelelsen.

Der arbejdes således i dag på mange fronter for at sikre at sojaimporten fortsat sker på bæredygtige vilkår og løbende at hæve standarden - samtidigt med at der arbejdes med at tilvejebringe nye løsninger indenfor proteinforsyningen til danske husdyr.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame