Hvis du på nuværende tidspunkt omsætter planter og planteprodukter til Storbritannien og vil fortsætte med at eksportere varerne efter et eventuelt no-deal-scenarie, er det vigtigt, at du orienterer dig i Storbritanniens importkrav til din specifikke vare, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Du finder Storbritanniens overordnede oplysninger om kravene efter et eventuelt no-deal-scenarie her.Du finder de mere specifikke krav til forskellige planter og planteprodukter via linket her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hovedopdelingen i ovenstående lovgivningen er følgende:

- Schedule 1 - en liste over forbudte skadegørere.

- Schedule 2 - en liste over forbudte skadegørere når de forekommer i forbindelse med specifikke planter og planteprodukter.

- Schedule 3 - en liste over forbudte planter og planteprodukter.

- Schedule 4, del A - en liste over importkrav til specifikke planter og planteprodukter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Schedule 4, part C - en liste over importkrav til specifikke planter og planteprodukter, som importeres til områder, som er "pest free areas" i Storbritannien.

- Schedule 5 - planter og planteprodukter, som der er plantesundhedscertifikatkrav på.

- Schedule 8 - planter og planteprodukter, hvor der er undtagelser til import.

Generelt ved eksport og import

Det er altid eksportørens og importørens ansvar, at en vare opfylder importlandets krav, herunder krav til emballagetræ.

For at kunne få udstedt et plantesundhedscertifikat skal du dels være registreret som eksportør i Landbrugsstyrelsen, og din vare skal kunne opfylde importlandets krav til plantesundhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrugsstyrelsen importkontrollerer importregulerede planter og planteprodukter ved import til EU fra tredjelande. Landbrugsstyrelsen kontrollerer om varen opfylder EU's krav til plantesundhed.