Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Augustenborg Slot står klar til Landbrugsstyrelsen

Af math - 21. dec. 2018 KL. 13:45

Slottet har gennemført en stor renovering og modernisering.

Bygningsstyrelsen afslutter i disse dage arbejdet med at renovere og modernisere Augustenborg Slot. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Det historiske slot er derfor i starten af det nye år klar til, at Landbrugsstyrelsens medarbejdere flytter ind.

Ombygningen er et led af den omdiskuterede plan "Bedre balance - geografisk flytning af statslige arbejdspladser", hvor Bygningsstyrelsen siden 2015 har arbejdet med at relokalisere en række statslige institutioner. Lokaliseringen af Landbrugsstyrelsen på Augustenborg Slot har betydet, at der skulle udføres en gennemgribende renovering og modernisering af hovedbygningen, som udgør cirka 5000 kvadratmeter.

- Den omfattende ombygning og modernisering af Augustenborg Slot er lykkedes på hele tre måder. Der er skabt nogle nye moderne og funktionelle kontorarbejdspladser, ombygningen omfavner slottets historie på fornem vis i for eksempel farvevalg og materialevalg, og så er byggeprojektet ovenikøbet gennemført til den aftalte tid, pris og kvalitet i et godt samarbejde med de involverede parter, siger Nana Ejlers, der er kontorchef hos Bygningsstyrelsen.

Plads til styrelser og turister

Bygningen skal være arbejdsplads for cirka 400 medarbejdere, mens Fiskeristyrelsen og Miljøstyrelsen vil være at finde andetsteds på slottet og i sidebygningerne. Slottet bliver ved årsskiftet overdraget til Landbrugsstyrelsen, som medio januar flytter ind i de nyistandsatte lokaler.

Projektet er udført som totalentreprise, hvor kontrakten i 2017 blev tildelt til Hansson & Knudsen A/S med Niras A/S og Cubo Arkitekter A/S som rådgivere. Ombygningen har blandt andet omfattet etablering af ventilationsanlæg, opførelse af nye toiletter samt integration af elinstallationer og elevatorer.

Både slotsplads, have og museer i de omkringliggende bygninger vil dog fortsat være tilgængelige for offentligheden.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame