Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Afgrødemarkeder overrasket af rapport

Af Rasmus Dalsgaard - 13. aug. 2017 KL. 07:14

Den månedlige rapport fra det amerikanske landbrugsministerium WASDE bød på store overraskelser i forhold til forventningerne.

Økonomerne i det amerikanske landbrugsministerium, USDA, har fremlagt deres bud på forsyningsbalancen i afgrødemarkedet i den månedlige WASDE-rapport.

Facit blev ifølge Jyske Markets en sjældent set uenighed med markedsforventningerne på flere parametre. Der var klare markedsforventninger om nedjusteringer i både hvede, majs og soja, men i stedet blev forventningerne opjusteret.

Det gav straks store prisfald på tre-fire procent på både hvede, majs og soja i USA, og prisfaldene fortsatte dog knapt så markant fredag på de europæiske råvarebørser.

Uenighed

Der er fortsat stor uenighed om konklusionerne i rapporten, som ifølge Jyske Markets har skabt stor frustration blandt markedsdeltagere.

Mange mener eksempelvis, at slutlagre for hvede vurderes for optimistisk.

- Men det er især omkring estimaterne for produktionen af majs og soja i USA der er kraftig kritik. Udbytterne overgår markant markedsforventningerne, og der ses meget stor divergens mellem afgrødekonditionerne USDA selv ugentligt oplyser, hedder det i en kommentar fra Jyske Markets, som ikke forventer den store panik i Europa, hvor markederne ventes at bruge nogle dage til at vurdere, i hvilken grad rapporten vil påvirke de fremadrettede forventninger.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame