Lyt til artiklen:

Sydeuropæisk forår for oksekød

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Det europæiske marked for okse- og kalvekød begynder ifølge Danish Crown at vise de første tegn på forårsfornemmelser, som forventes at kunne sætte gang i afsætningen.

Danish Crown oplever, at det især salget til Italien og Spanien, der viser tegn på øget aktivitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke haft den traditionelle nedgang i salget til vores kernemarkeder i Italien og Spanien, som vi normalt ser. Lige for øjeblikket er der et godt salg til sydeuropæiske markeder - dog undtaget Grækenland grundet deres religiøse faste - og der består arbejdet lige nu i at øge priserne, så vi får værdien af den ekstra aktivitet hjem, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Fint for årstiden

På det danske marked kan en varm påske ifølge Danish Crown være med til at skubbe på salget, men aktuelt koncentrerer slagteriet sig primært om de kommende uger.

- Vores ordrebog til det danske marked er fin for årstiden, men der vil forventeligt blive mere aktivitet på den anden side af påske. Derfor kigger vi lige nu på et marked i balance, som skal motiveres mere af kampagner og grill i takt med stigende temperaturer, siger Henning Sønnichsen.