Lyt til artiklen:

Resultat af tvillingtest: Vegansk kost nedbringer risikoen for flere sygdomme

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Stanford Universitet i USA har lavet et studie med 22 par enæggede tvillinger, hvor den ene tvilling fik blandet, sund og animalsk kost, mens den anden fik vegansk.

Allerede efter otte uger viste forsøget, at sunde og raske mennesker med vegansk kost kan blive mere modstandsdygtige over for diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Videnskab.dk, der har talt med professor Lars Ove Dragsted fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet om forsøget.

- At de finder en forandring efter så kort tid, er overraskende. Det interessante ved at undersøge enæggede tvillinger er, at vi har en testperson og en kontrolperson, som er så ens, som de kan blive. Der kan ikke være alle mulige biologiske bortforklaringer på forsøgets resultater. Det giver rigtig meget styrke, siger professoren.

Han påpeger dog, at forsøget kunne optimeres, hvis studiet havde varet længere end otte uger, hvis der havde været flere testpersoner, og hvis også personer fra risikogruppen for diabetes og hjerte-kar-sygdomme var med i forsøget.