Lyt til artiklen:

Landbrugsstyrelsen sænker eller ophæver flere gebyrer

00:00
Hastighed: ???x
01:56

1. januar 2023 blev det årlige registreringsgebyr for avls- og omsætningskontrollen hævet fra 2.354 kr. til 7.262 kr. Denne stigning havde særligt til formål at indhente tidligere oparbejdet underskud, der havde bragt gebyrordningen i underskud.

Nu har fødevareministeren dog besluttet, at underskuddet skal afskrives fremfor indhentes gennem en gebyrstigning. Det betyder konkret, at registreringsgebyret på ordningen for avls- og omsætningskontrollen vil blive nedsat pr. 1. januar 2024, det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er gebyrordningen som helhed blevet genberegnet med henblik på, at sikre fremadrettet økonomisk balance mellem indtægter og udgifter på ordningen på baggrund af opdaterede forudsætninger til 2024 - herunder er der ligeledes taget hensyn til pris- og lønindeksregulering. Dette betyder blandt andet at gebyrerne for basisbesøg og tillægstimer stiger pr. 1. januar 2024.

rich-media-2
Grafik: Landbrugsstyrelsen.

Gebyrer bortfalder

Fødevareminister Jacob Jensen (V), har dog taget flere beslutninger om gebyrer, og fra 1. januar 2024 ophæves alle gebyropkrævningerne for kåring, kontrol, ekspeditioner og operatørernes registrering på herkomstkontrolordningen.

Det skyldes, at ministeren har besluttet at ordningen skal finansieres gennem bevillinger frem for brugerbetaling via gebyrer.

rich-media-3
Grafik: Landbrugsstyrelsen.

Yderligere detaljer kan ses på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.