Lyt til artiklen:

Nutrifair hjælper den grønne omstilling på vej

00:00
Hastighed: ???x
02:53

Blandt årets udstillere på næste års fagmesse er flere virksomheder, som kan hjælpe landmanden godt på vej i junglen af muligheder inden for grøn omstilling, skriver Nutrifair i en pressemeddelelse.

Det er en helt bevidst strategi, forklarer projektleder for NutriFair ved Messe C, Ida Brøgger Hahn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- NutriFair skal være en aktualitetsoplevelse for de besøgende. Vi skal sikre, at messeprogrammet rummer de temaer, som er fylder i branchen. Et af de temaer er klima- og energidagsordenen, og derfor har vi et stort fokus her. Det gælder både, når vi kigger på udstillerne, som er med i år, men også i sceneprogrammet, fortæller projektlederen.

Blandt andre kommer den danske virksomhed GreenFarm og holder oplæg om deres løsning til landmanden - et lokalt klima- og energianlæg til bedriften.

- Vi er rigtig glade for at kunne præsentere de besøgende for de nyeste løsninger inden for klima og energi til landmanden. Vi ved, at branchen står overfor et skift, og der kommer til at være nogle strukturelle ændringer på bedrifterne for at kunne leve op til fremtidens krav. Det synes jeg, at vi i den grad tager højde for med programmet på energi-scenen til januar, siger Ida Brøgger Hahn.

Blandt udstillerne findes også: UniSon, A-Consult Agro, Højgaards, KlimaEnergi og mange flere.

Skræddersyede løsninger

Solceller er også på dagsordenen, og KlimaEnergi har debut som udstiller på NutriFair.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er messens energitema som fangede vores interesse, og landbruget er en af de brancher som vi har størst fokus på netop nu. Vi vil gerne være med til, at landbruget bliver gjort endnu grønnere, men særdeles også bidrage til, at landmanden får nogle løsninger til at spare penge. Og derfor var vi ikke i tvivl om, at vi skulle med på NutriFair, fortæller marketingsansvarlig hos Klimaenergi Camilla Meldgaard.

Klimaenergi skræddersyr løsninger til den enkelte bedrift - solcelleanlæg som kan tilpasses forholdene, fx taget på en enkelt stald, eller på jorden ved et uudnyttet grønt areal.

Klimaenergi har udviklet case-beregninger til flere forskellige typer af landbrug, bl.a. til svineproducenten samt kostalden.

- Vi har lavet beregninger på besparelser ved installation af solceller til hvert enkelt segment inden for landbruget, det giver landmanden mulighed for at få overblik over fordelene ved solceller for netop dennes bedrift, samt en analyse af CO2-reduktion og den økonomiske ramme, fortæller Camilla Meldgaard.

NutriFair afholdes 17. og 18. januar 2024.