Lyt til artiklen:

Overraskende mange slutbrugere til Agritechnicas første dag

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Agrometer havde forventet, at første åbningsdag på Agritechnica blev en stille dag på kontoret. Men virkelig blev en anden, og sidst på dagen var Nicolai Andersen fra Agrometer mere end tilfreds med fremmødet.

- Det omskiftelige og våde vejr har for alvor sat fokus på, det landbrugsmaskinerne vejer, og hvor meget de trykker og komprimerer jorden. Det meste af gyllen udbringes i det tidlige forår, hvor jorden stadig er vandmættet, og her kan de selvkørende og bugserede Agrometer-udlæggere køre uden at lave de samme trykskader, som de store gyllevogne gør. Derfor ser vi en øget interesse både i Danmark og her på Agritechnica for vore maskiner, siger Nicolai Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny kran på SRS 1800

Som nyhed viser Agrometer den store bugserede SRS 1800 med en længere og nyudviklet kran til udlægning og opsamling af slangen. Med den længere kran kan Agrometer SRS 1800 nu monteres med 18 meter brede nedfældere, og køres der i voksende afgrøder, passer det fint ind i et system med plejespor på 36 meter.

rich-media-2
Nicolai Andersen og Jakob Thisgaard, Agrometer, under den nye kran, der giver mulighed for at montere en 18 meter bred nedfælder på Agrometer SRS 1800. Foto Helge Plougmann Nielsen.

- Kranen er udviklet fra et stykke blankt papir, og er designet så, slangeføringen lige fra opsamling og til den rulles op på tromlen er optimeret. Blandt andet er den bagerste del af kranen konstrueret med en større runding, der hvor slangen drejer ind i maskine. Det minimerer belastningen og forlænger levetiden på slangen, siger Jakob Thisgaard, Agrometer og tilføjer:

- I forhold til den tidligere model løber slangen på den nye model uden på kranen. Derved undgår vi, at jord og planterester, der samles op sammen med slange, ophober sig i kranen.

Mulighed for fem tommer slange

Den nye kran har kapacitet til en slange med en diameter på op til fem tommer, og lige som på SRS 1500 er der også mulighed for 300 millimeter udskud på forreste aksel.

- Monteret med en fem tommer slange har SRS 1800 en kapacitet på op til 230 kubikmeter i timen, og kravet til traktorstørrelse afhænger i høj grad af, hvilken nedfælder der kobles på maskine, siger Nicolai Andersen.