Lyt til artiklen:

Köckerling bekæmper ukrudt med ny topmodel

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Eco Allrounder er herhjemme begyndt at være et redskab som flere kigger hen mod. Det skyldes, at den er god til at bekæmpe ukrudt med sin mekaniske løsning. Den kan dog også fungere som en almindelig harve, som man kan nemt bruge hele året til både ukrudtsbekæmpelse og til almindelig jordbearbejdning ned til næsten 14 centimeters dybde.

Se mere i PowerGear-testen med seks-meter-modellen herunder:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fleksible mekaniske løsning til ukrudt

Se også:

Den fleksible mekaniske løsning til ukrudt

Efterspørgsel

- Der er en stigende efterspørgsel efter disse løsninger, herunder større modeller på op til mere end bare seks-meter-modeller, udtaler Köckerling.

rich-media-3
PowerGear test af Köckerling Eco Allrounder 600 classic. Foto: Jørgen Ahler

Topmodellen, som nu hedder Eco Allrounder 700, har en arbejdsbredde på 7,05 meter og kræver traktorer med en ydelse på mindst 250 hestekræfter for at operere effektivt.

Eco Allrounder-harven bruges typisk umiddelbart efter høst for at fremme spiringen af både korn- og ukrudtsfrø og lade dem tørre ud over jordoverfladen ved hjælp af halmstriglerne i bag.

Harven kan arbejde helt øverligt, så jorden ikke udtørres ved at rykke unødvendigt op i jorden, hvilket især er nyttigt med gåsefodsspidser i kornmarker. Der kan desuden monteres almindelige tynde tandspidser i områder med kvikgræs, efterafgrøder, eller hvis der skal laves jordbearbejdning.

Köckerling bemærker, at denne harve er alsidig og kan bruges meget af året, enten til ukrudtsbekæmpelse eller jordbearbejdning. De kalder det også en flere-i-en harve. Den fungerer også som en almindelig harve og kan forbedrede såbed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at sikre præcis arbejdsdybde er maskinen udstyret med syv hjul, der følger terrænet og holder harven i en konstant dybde, der kan justeres fra en til to centimeter til 14 centimeter dybde ved hydraulisk indstilling fra traktoren.

rich-media-6
Harven river afgrøderne op og halmstriglen jævner det ud, så klumper undgås, og kan derfor gøre andre ting end en almindelig discharve kan. Den jævner ud og får rystet jorden af det, der rykkes op, siger Köckerling. Foto: Köckerling

Større landbrug

Köckerling understreger, at denne harve er velegnet til alle typer landbrug, herunder økologisk og konventionel landbrug, og den store 7,05 meters arbejdsbredde gør den især attraktiv for større konventionelle gårde, hvor der skal være effektivitet.