Lyt til artiklen:

Afgrødepriser falder på genoptaget fragt fra Odessa

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Ukraine har indgivet en klage til WTO (World Trade Organization) og har meldt ud, at landet overvejer at gengælde importrestriktioner mod polske og ungarske produkter, skriver Jyske Bank i en afgrødekommentar.

Polen har indført et importforbud på ikke bare ukrainsk korn, som er tilladt ifølge EU-aftaler, men også på mel og foder. Den ukrainske handelsminister Taras Kachka siger desuden til Politico, at Ungarn desuden vil indføre forbud mod yderligere 25 landbrugsprodukter herunder kød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Disse arbitrere forbud er latterlige. Jeg mener at Ungarn laver et politisk statement om, at de vil lukke for handel med Ukraine og samtidig ignorere Bruxelles totalt, siger Kachka.

Modsat de to andre lande, har Slovakiet kun valgt at forlænge et importforbud på fire korntyper. Et forbud, der billiges af en aftale i EU.

Over weekenden er to fragtskibe sejlet til Ukraine for at laste korn, hvilket Rusland har svaret tilbage på ved at bombe kornterminaler på havnen i Odessa.

Det er nærliggende at tro, at det russiske ræsonnement må være at lade de internationale skibe sejle, men i stedet ramme ukrainsk infrastruktur, for på den måde at ramme Ukraine mest muligt uden at påvirke landets internationale relationer, skriver Jyske Bank.