Lyt til artiklen:

Ny mellemklassesprøjte til Danmark

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Brdr. Toft - Sprøjtespecialisten har den danske import af de hollandske CHD Eefting-sprøjter, og nu introducerer de en ny model til det danske marked, det skriver de i en pressemeddelelse.

- Vi har hidtil fokuseret på de store CHD sprøjter, som dækker enkeltakslede FG XL modeller fra 6.700 til 9.300 liter og Tandem modeller fra 11.500 til 14.500 liter, fortæller salgs- og marketingchef Finn Søndergaard, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- med en ny model fra hollandske CHD Eefting bevæger vi os ind i et nyt segment med de grønne sprøjter.

Den nye serie består af to modeller; FG5300 S og FG6300 S på henholdsvis 5.600 og 6.700 liter brutto tankkapacitet, og er udviklet med afsæt i de større FG modeller.

FG S modellerne afløser en ældre modelserie, som ikke tidligere er hentet til Danmark, og har blandt andet samme væskearmatur som de større modeller. Det giver lavere restmængder smat en lynhurtig regulering af væskemængden med en trykluftstyret reguleringsventil.

FG S fås både med manuel og elektrisk ventilbetjening ved fyldestationen. Hvis man vælger den elektriske udgave ARS, får man fyldeautomatik, omrørekontrol og vaskeprogrammer, betjent enten på et display ved fyldestationen eller på ISObus skærmen i kabinen.

En smart detalje ved CHD sprøjterne er muligheden for manuelt at betjene de elektriske ventiler, så har man et nedbrud på en motor, stopper det ikke arbejdet, da ventilen blot kan betjenes manuelt, indtil en reparation er foretaget, skriver Brdr. Toft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Største bomme

Ifølge Brdr. Toft er CHD Eefting kendt for at bygge store sprøjter, og bygger bombredder noget større end vi er vant til på disse breddegrader.

- CHD bygger bomme på op til hele 57 meter, men på den nye FG S model, er maksimum 51 meter, hvilket dog rækker til de fleste, mener Finn Søndergaard og fortsætter:

- CHD kan desuden levere luftassisterede, af posetypen, bomme op til 45 meter arbejdsbredde.

Sprøjtebommene kan desuden tilpasses efter behov fra fabrikanten, så man eksempelvis kan få en bom, der kan arbejde på 24, 36 og 42 meter. Bommene er opbygget i S355 stål med et effektivt horisontalt anti-yaw system, der dæmper bevægelserne frem og tilbage.

Bommen er ophængt i en traditionel mast bag på bommen, hvilket holder bommen tættere på sprøjtens bagaksel, hvilket har stor betydning for den horisontale bomstabilitet.

rich-media-4
CHD Eefting er kendt for at bygge nogle af markedets bredeste bomme. Foto: Brdr. Toft - Sprøjtespecialisten.