Lyt til artiklen:

Frankrigs førende producent af vogne indgår samarbejde med Tipvogn.dk

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Vognproducenten Rolland er Frankrigs førende producent af vogne. Virksomheden er familieejet og har eksisteret siden 1946. I spidsen sidder i dag Béatrice Le Gall, der er barnebarn af grundlæggeren.

Tidligere blev de franske vogne solgt i mindre målestok i Danmark. Men nu har Tipvogn.dk indgået en egentlig importøraftale og forventer øget kendskab til vognene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rolland producere et bredt spænd af vogne til mange forskellige behov. Størrelserne der vil blive lagerført og solgt i Danmark er primært større 2 og 3-akslede klassiske tipvogne af typen Rolland Rollspeed, fortæller Thomas Wester, indehaver af Tipvogn.dk.

Rollspeed er den mest sælgende serie med over 4000 enheder siden 2010. Størrelserne spænder fra RS6332 16T hvor kassen er 6,34m indvendig til RS8850 24T hvor kassen er 8,80m indvendig.

Alle vogne kan leveres med forskellige typer undervogne og bremsesystemer, samt der er mulighed for alu overbygning til henholdsvis korn og ensilage.

- Vognene er i meget høj kvalitet og for eksempel alle metaldele er electro coatede for indvendig og udvendig beskyttelse. En proces. hvor dele dyppes i hele otte kar, før de bages ved 210 grader. Herefter pulverlakeres komponenterne i en automatiseret proces med endnu en afsluttende bagning, fortæller Thomas Wester.

Tipvogn.dk har også import af det irske vognmærke Smyth.

rich-media-3
Vognen bliver dyppet i otte kar, før de bliver varmebehandlet ved 210 grader. Pressefoto: Rolland.