Lyt til artiklen:

Dårlige bytteforhold får bank til at fastholde ekstra hensættelser

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Trods forbedret bonitet i Skjern Banks udlånsportefølje de senere år, fastholder banken sine ekstraordinære hensættelser til tab baseret på et ledelsesmæssigt skøn.

Bankens ekstraordinære hensættelser til tab udgør 55 millioner i kvartalsregnskabet med henvisning til krigen i Ukraine, stigende inflation og forsynings-usikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af de 55 millioner kroner, der er afsat ekstraordinært til tab, tegner landbruget sig fortsat for fem millioner kroner. Banken begrunder det med usikkerhed vedrørende afrikansk svinepest og det fremtidige bytteforhold.

Fremgang

Men indtil videre er det dog gået godt i banken. Resultatet i kvartalsregnskabet kaldes yderst tilfredsstillende og viser en fremgang i basisresultatet på 25,8 procent til 60,4 millioner kroner og et resultat før skat på 44,5 millioner kroner.

Det er på niveau med resultatet i samme kvartal i 2021 til trods for negative kursreguleringer på 13,8 millioner kroner som følge af de vanskelige værdipapirmarkeder. I 2021 var der i samme kvartal positive reguleringer på 3,4 millioner kroner.

Banken oplyser, at der dermed er tale om en solid fremgang på driften som følge af en positiv udvikling på alle forretningsområder efter en tilfredsstillende kunde­tilgang i alle afdelinger.

Og så har der været en positiv udvikling i nedskrivningsbehovet i samtlige segmenter, og banken fremhæver, at det også gælder landbrugserhvervet.