Fra nu af kan håndteringen af tyk gylle blive meget nemmere. Lind Jensens Maskinfabrik A/S har nemlig udviklet en stempelpumpe til håndtering af tyk gylle. Stempelpumpen er selvsugende og udstyret med hydrauliske ventiler for en fuldautomatisk styring af pumpeprocessen. Dette kan være med til at forhindre, at materiale sætter sig fast i systemet. Desuden er stempelpumpen meget slidstærk.

- Det særlige ved vores pumpe er, at den kan håndtere tyk og sandholdig gylle. Derudover er den god til længere pumpedistancer, hvor en normal centrifugalpumpe giver op omkring 100-150 meter, så pumper den her væsentligt længere. Vi er den eneste danske producent af den her slags pumpe, fortæller Søren Jørgensen, der er salgskonsulent ved Lind Jensens Maskinfabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Via stempelpumpens touchskærm kan pumpens drift, statistik og data aflæses. Styringen tillader også fjernsupport fra LJM's servicetekniker og hovedkontor.

- Vi begyndte at udvikle stempelpumpen efter sommerferien 2017. Det har vi gjort for at imødekomme behovet ved landmændene; langdistance, slid og udfordringen med sand. I og med flere og flere landmænd bruger sand, oplever vi større udfordringer med de konventionelle pumper og dermed slid, siger Søren Jørgensen.

Lind Jensens Maskinfabrik forventer, at stempelpumpen kommer i salg fra foråret 2019, når diverse tests er færdigudført. Inden da kan stempelpumpen opleves ved Agroteknikk i Norge, EuroTier i Hannover og ved Agromek 2018, hvor den har fået tildelt en stjerne.