Da den danske Claas importør LMB Danmark A/S sidste år var på Agromek for første gang i knap 20 år, var det endnu ikke besluttet om det kun skulle være denne ene gang, eller om det skulle være en tilbagevendende begivenhed. Men nu melder LMB og Claas ud, at der også vil være Claas-maskiner på Agromek 2016 - konceptet bliver dog noget anderledes end i 2014.

Bliver i Danmark

For nogle måneder siden blev det meddelt fra LMB's svenske ejere Lantmännen, at man - når kontrakten med Claas udløber i 2018 - ikke vil forlænge samarbejdet med Claas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt for os i den situation vi står i, at slå fast med syv tommer søm, at Claas - uanset hvad importøren måtte hedde - forbliver på det danske marked. Danmark er et meget vigtigt marked for Claas, da de danske landmænd ofte er med helt fremme, når det gælder udvikling og innovation i dyrkningsformer og deraf følgende krav til maskiner og udstyr, siger regional direktør hos Claas Jens Skifter.

- Vi har sagt, at det for os er fuld fart frem, og det vil vi også vise ved at deltage på Agromek. Vores trofaste kunder skal vide at de kan regne med Claas og med deres lokale Claas forhandlere, siger LMB-direktør Michael Husfeldt og Jens Skifter i fællesskab.

Én samlet stand

I 2014 havde LMB og Claas valgt et lidt utradtionelt setup, hvor man ud over en hovedstand, havde valgt at have otte såkaldte satellitstande spredt ud i de forskellige haller og udendørs.

- Det fungerede helt efter hensigten med satellitterne på sidste Agromek, men det gav - også helt som forventet - nogle udfordringer, derfor var det helt fra starten kun tænkt som en engangsforestilling, forklarer marketingschef hos LMB, Morten N. Jørgensen.

God atmosfære

Det præcise setup for Claas på Agromek 2016 ligger ikke fast endnu, men det er besluttet at hovedstanden placeres i hal F som i 2014.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hal F er måske ikke den mest ideelle hal til store maskiner, da især lofthøjden giver nogle udfordringer. Vi oplevede sidst en rigtig god atmosfære i hallen, og derudover giver den placering os mulighed for at gentage den succes vi havde sidste gang, med at invitere kunder til et morgenarrangement med morgenbuffet og en præsentation af Claas nyheder, siger Morten N. Jørgensen.

Fravalget af satellitstande betyder at hovedstanden i hal F bliver udvidet med flere kvadratmeter.

- En af tankerne bag satellitstandene var, at få flere maskiner med. Vi har stadigt et stort produkt program vi gerne vil vise, så det er kun naturligt at øge størrelsen på vores hovedstand, forklarer Morten N. Jørgensen og forsætter:

- Vi siger stadig "hovedstand", da vi igen i 2016 vil benytte os af muligheden for at have nogle af de største maskiner stående udendørs.

Første af de største

Claas er den første udstiller af de store mærker med traktorer og høstmaskiner, som melder deres deltagelse på Agromek 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De store traktor- og mejetærsker brands' tilstedeværelse skaber altid særlig opmærksomhed på messen og virker dragende på de besøgende. Derfor er vi meget glade for, at Claas og LMB har valgt at gentage successen fra 2014, siger Agromeks direktør Allan Pedersen og forstætter: - Det vidner for mig om, at Claas og LMB havde en rigtig god oplevelse med at være tilbage på Agromek sidste år.