Geoteam har specialiseret sig i at levere autostyringer, der på én gang kan styre både traktor og redskaber af ethvert mærke, og nu er sprøjter fra Bargam, Dammann, Lemken, Horsch, Amazone og flere andre også omfattet. Dermed kan også disse sprøjter nu køre med en GPS-styret sektionsafblænding, som er koordineret med en autostyring af traktoren. Det giver mindre overlap, og samtidig kan landmanden variere tildelingen på forskellige dele af marken.

Reducerer overlap

Konsulent Bent Henneberg fra Geoteam har netop leveret de første løsninger, som bygger på det nye GTM-modul:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har lige leveret de første løsninger, så nu kan vi trygt sige, at det virker fint og lige efter hensigten. Jeg forstår da også godt landmændenes interesse for GPS-styret sektionsafblænding. For en af vores kunder har reduceret sit overlap ved sprøjtning fra knap 15 procent til under 4 procent, så det er virkelig noget, der gør en forskel.

Bygget op om Trimble

Alle typer autostyring og redskabsstyring fra Geoteam er bygget op omkring Trimbles skærme, fordi de er udviklet til at kunne styre traktor og redskab, uanset hvilket mærke og hvilken alder de har. Målet er nemlig, at landmanden kan automatisere sin eksisterende maskinpark uden nyanskaffelser. Trimbles seneste skærm, TMX-2050, kan da også både holde enhver type traktor i køresporene og vende både den og redskabet for ende af hver række.