Der er lagt op til et brag af en fest på lørdag, hvor foreningen Powerpull.dk - Sdr. Hygum for niende gang indbyder til traktortræk, som siden 2007 har været afholdt som et aftenarrangement - Night-powerpull.

Konceptet for det store arrangement i Sdr. Hygum er i øvrigt anderledes end mange andre arrangementer med traktortræk - ikke kun fordi det er et aftenarrangement.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er sådan set nok andre traktortræk-arrangementer, og derfor gør vi det anderledes og inviterer deltagere, så vi er sikre på, at vi kan vise de stærkeste af de stærkeste, siger Meik Fogtmann, der er formand for Powerpull.dk - Sdr. Hygum.

Og der er rigtig mange, som har taget mod invitationen fra folkene i Sdr. Hygum.

- Vi får fuldt hus med 110 tilmeldte traktorer, fortæller Meik Fogtmann.

Blandt de mange teams er der også et hollandsk farmstock-team og to hollandske prostock-teams, som kører professionelt på europæisk plan.

Fest og stemning

På lørdag skydes arrangementet i gang allerede klokken 14, og der bliver fuld fart på lige fra starten, for der skal 110 traktorer igennem i løbet af dagen indtil omkring klokken 22-23 om aftenen, hvor trækkene skal være afsluttet, så den store Powerpull-fest kan gå i gang. Den fortsætter til klokken tre om morgenen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan godt være, der indløber enkelte afbud, men vi skal nok nå det, lover arrangørforeningens formand, og han lægger op til, at arrangementet bliver en stor fest med høj stemning og høj musik lige fra begyndelsen.

Så der skulle gerne bliver masser af underholdning for de forventede 3.000 publikummer.

Larm accepteres

Det er en kendt sag, at traktortræk er en larmende sport, men Meik Fogtmann oplever, at arrangementet på trods af det nyder stor lokal opbakning.

- Der er ingen tvivl om, at befolkningen i byen synes, det larmer, men de accepterer det, fordi vi giver en del tilbage til byen, siger han.

Han nævner, at foreningen blandt andet har skænket byen en hjertestarter og betalt uddannelse af flere lokale i førstehjælp samt skænket beløb til boldklub og gymnastikforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

140 frivillige

Så stort et arrangement som Night Powerpull i Sdr. Hygum kræver masser af planlægning og ikke mindst mange frivillige hænder.

Meik Fogtmann fortæller, at der er omkring 130-140 frivillige i sving i forbindelse med arrangementet. Derfor kan det måske være en fordel, at arrangementet ligger i ferietiden, fordi de frivillige så ikke har andre pligter at passe. Men der er dog også enkelte hvert år, der må melde fra som hjælpere, fordi de holder ferie. Tilsvarende er det med publikum, men med et besøgstal mellem 2.500 og 3.000, tyder meget på, at mange næsten bruger begivenheden som en del af deres ferieunderholdning.