I Norge og Sverige, hvor HCP Nordic gennem flere år har distribueret og solgt ballesaksen BaleShear, har tilfredsheden været stor, men den første model klarede kun rundballer op til 1,2 meter, og det var i underkanten for de fleste danskere. Nu har Tanco imidlertid taget udfordringen op og har konstrueret en kraftigere model, der uden problemer håndterer baller med en diameter på op til 1,5 meter.

Ensilagesaft på hænderne når plast og net skæres op. Plast og net, der ligger og flyder. Men en meget fleksibel måde at opbevare sin græsensilage på - det er alt sammen almindelige elementer i at arbejde med rundballer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med Tanco BaleShear i enden af frontlæsseren eller teleskoplæsseren undgår man ulemperne, men får alle fordelene ved at bruge rundballer.

BaleShear er konstrueret med en særlig hydraulisk "klo", der griber fat i ballens plast og net, når ballen læsses. Den fastholder grebet under hele proceduren med at kløve ballen, læsse den helt eller delvist af i fuldfodervognen eller på foderbordet og lige indtil, man kører hen til affaldsstakken og slipper grebet på den tomme indpakning. Man kan med andre ord sidde lunt og godt i traktorens førerkabine, mens man fodrer med rundballer og rydder op efter arbejdet.

Som en sideeffekt bliver belastningen på fuldfodervognene mindre, når der læsses halve i stedet for hele rundballer, og samtidigt mindskes både blandetid og energiforbrug.

Hos HCP Danmark glæder man sig til at introducere den nye model, som for alvor vil gøre det nemt og hygiejnisk for danske kvægavlere at fodre med rundballer.

 Tanco BaleShears egenvægt er 450 kg. Den maksimale ballevægt er 1.400 kg. Saksen åbner op til 1,62 meter.