Tanco Bale Shear holder styr på plastikken på wrapballerne. Det lidt specielle overfaldsgreb har nemlig en anordning, der holder fast i plastikken, mens chaufføren fordeller ballens indhold på foderbordet eller i høhækken.

Grabben indeholder ikke nogen højteknologiske løsninger. Rent praktisk fungerer den ved, at der sidder en lille "tang" eller holder på bagstykket af redskabet. Den lille tang er koblet sammen med hydraulikken til selve overfaldet på tangen, og så snart chaufføren vil lukke overgrebet ned omkring en wrapballe, sørger hydraulikken for først at lukke den lille tang fast omkring et stykke af plastikken på ballen. Dernæst lukker selve overfaldet ned over ballen

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Overfaldet klipper ballen nærmest midt over, så materialet i ballen kan falde ud. Men det smarte er, at den lille tang, der holder fast på plastikken bliver ved med at holde fast i plastikken, selvom brugeren hæver selve overfaldsgreben, fortæller Kristian Dalum fra HCP, der er den danske importør af Tanco.

- Først, når overfaldsgreben er helt i top, tages trykket af den lille tang, der holder på plastikken. Så man kan i princippet køre rundt og tildele den enkelte rundballe forskellige steder, men først når ballen er helt væk, åbner man overfaldet det sidste lille stykke, så den lille tang løsner plastikken, forklarer Kristian Dalum.